5 razloga zašto koristiti program za odvjetnike

5razloga

U ovom tekstu govorit ćemo o tome kako Vaš odvjetnički ured može zakoračiti u informacijsko doba te povećati efikasnost Vašeg odvjetničkog ureda sa specijaliziranim programom za odvjetnike i odvjetničke urede.

Vaš odvjetnički ured više ne mora ručno izrađivati račune, popunjavati ovršne prijedloge u Wordu te se mučiti s traženjem fizičkog spisa po uredu nakon što ga netko nije vratio na svoje mjesto.

Kvalitetan program za odvjetnike je idealno rješenje za pomoć pri organizaciji i smanjivanju ogromnih količina papira i dokumenata u Vašem odvjetničkom uredu. Uz sve navedeno, može povećati i efikasnost Vašeg odvjetničkog ureda.

Zato smo za Vas pripremili 5 prednosti korištenja programa za odvjetnike.

1. Softver za odvjetnike može organizirati Vas i Vaš odvjetnički ured

Jedna od prednosti dobrog programa za odvjetnike je organizacija. Što mislimo pod 'organizacija'? Organizacija podrazumijeva sve od organizacije Vaših događaja i faktura do brže dostupnosti svim informacijama o predmetima i spisima.

Držanje Vaših dokumenata i spisa u fizičkom obliku možda se čini više nego dovoljno jer zašto mijenjati nešto ako funkcionira?

Problem nastaje ako u vrlo kratkom vremenu ne možete locirati neki spis, što znači da gubite vrijeme koje ste mogli potrošiti na važnije stvari.

Softver  za odvjetnike Vam omogućuje da brzo i efikasno izradite, spremite i po potrebi nađete sve svoje dokumente te sve potrebne informacije o nekom predmetu ili spisu.

2. Automatizacija

Koje stvari dobar softver za odvjetničke urede može automatizirati?

To su stvari poput automatske izrade predložaka. Na primjer, ako se bavite izradom ovršnih prijedloga, eOdvjetnik može na osnovu podataka u Excel tablici (pripremljenih od Vas ili ovrhovoditelja) automatski ubaciti sve informacije o ovršenicima u program te u par minuta automatski izraditi stotine ovršnih prijedloga koji su potom spremni za ispis.

To je samo jedan primjer automatiziranja poslova. Neki od njih uključuju i automatsku izradu faktura prema tarifnom kalkulatoru te automatsko računanje zakonskih zateznih kamata.

Vrlo je jasno da automatiziranje rutinskih poslova omogućuje da obavite više poslova u manje vremena te u nekim slučajevima obavljanje istog posla uz manje zaposlenika.

3. Pogled odozgo

Jedna od prednosti dobrog softver za odvjetničke urede je da uvijek imate kontrolu nad svojim uredom i zaposlenicima. Možete u bilo kojem trenutku pokrenuti program te vidjeti što se događa, koje zadatke imate za danas te iste zadatke delegirati Vašim zaposlenicima.

Jednim pogledom na kalendar možete vidjeti kada i gdje imate sljedeći sastanak ili raspravu te vidjeti što se događalo na pojedinom predmetu unatrag par mjeseci.

Sve što trebate se nalazi u jednom jednostavnom prozoru - gdje trebate biti, kada trebate biti tamo, što trebate napraviti i kada to trebate napraviti.

Sve ovo Vam omogućuje veću i bolju kontrolu nad Vašim uredom i danom.

4. Mogućnost rada bilo kada i bilo gdje

U današnje vrijeme interneta sve informacije su dostupne s klikom miša ili pogledom na pametni telefon.

Zašto te prednosti ne biste iskoristili i Vi u Vašem uredu?

Prednost programa za upravljanje odvjetničkim uredom jest da mu možete pristupiti s bilo kojeg mjesta i uređaja s pristupom internetu.

Možete mirno otići na raspravu te na svom laptop-u ili tabletu pristupiti svim spisima i dokumentima koji se nalaze unutar Vašeg ureda, bez potrebe za nošenjem fizičkih papira.

5. Ušteda vremena i novca

Naposljetku, sve se svodi na vrijeme i novac. Povećavanjem efikasnosti, štedite vrijeme koje na kraju možete iskoristiti za širenje svog poslovanja i povećanju zarade.

Nadamo se da Vam je ovaj članak barem malo približio neke od prednosti korištenja programa za odvjetnike i odvjetničke urede!

Mario Zec

Mario Zec je suvlasnik tvrtke Blue Klick j.d.o.o. koja je izradila sustav eOdvjetnik koji pomaže odvjetnicima i odvjetničkim uredima da povećaju produktivnost u svakodnevnom radu.
O autoru: Mario Zec
Mario Zec je suvlasnik tvrtke Blue Klick j.d.o.o. koja je izradila sustav eOdvjetnik koji pomaže odvjetnicima i odvjetničkim uredima da povećaju produktivnost u svakodnevnom radu.